Queen Anne’s grove

Location: Ealing Common, London

Client: Private

Status: Planning

Photography: Stefan Shaw Studio

The clients wanted to remodel and extend the existing house to a create a series of harmonious spaces from the awkward angular walls of the original house. The brief suggested  a light-filled, warm and welcoming home was at the heart of their desires, with open plan spaces tailored to the needs of the growing family.

 Our design concentrated on the rear ground, first floor walls and re-arrangement of the existing  dormer loft conversion. On ground, a full-width sliding door dissolves the boundary between kitchen and garden, while a large wrap over box window creates a focal point for the open plan space.  

First floor squaring of the walls creates more usable space and allows for an en-suite to the second bedroom, while the master suite in the loft is re-configured to allow for a contemporary en-suite with delightful fully tiled finish and a bed that faces the garden for mornings full of treetop views.

Red brick textured to create a delicate juxtaposition of old and new form the new elements of the build, while large areas of glazing and open space making it feel generous and welcoming.